Programma KiK2.0

KiK2.0 is niet alleen een HaFaBra project voor op de basisschool. KiK2.0 wil zowel orkesten als scholen de mogelijkheid bieden om te kijken wat er allemaal gebeurd in Fryslân op het gebied van educatieve HaFaBraprojecten. We kijken naar succesvolle projecten en proberen uit te zoeken hoe het kan dat het ergens juist niet goed loopt. Welke ideeën kun je als school of orkest zelf gebruiken? Hieronder vindt u het complete programma van KiK2.0!

Toolbox

Hoe neem je contact op met de lokale korps of met de school? Hoe kunnen de dirigent/docenten van het orkest en de leerkracht van de basisschool samenwerken? Waar moet je om denken bij het opzetten van dit project? Deze vragen en nog veel meer worden allemaal beantwoord in de tool box.

 

Uniek programma per school & orkest

Samen met de eigen dirigent of een coach van KiK2.0 wordt een passend programma per school en orkest opgezet. Het programma bestaat uit enkele vaste onderdelen maar kan grotendeels worden aangepast aan de wensen van het orkest en de school. In overleg wordt het beste programma ontwikkelt.

 

Impuls Muziekonderwijs

Het programma sluit vooral goed aan bij de scholen die de subsidie Impuls Muziekonderwijs hebben aangevraagd of nog willen aanvragen en biedt vele mogelijkheden:

  • KiK2.0 is zowel onder schooltijd als buiten de school
  •  Coaching in de klas: samenwerking met de dirigent/docent van het orkest bij het organiseren en geven van de lessen
  • Opzetten van een mogelijke schoolband
  • Het programma kan worden herhaald met een nieuwe lichting leerlingen
  •  Deskundigheidsbevordering van de docent
  • Lokale en provinciale contacten opzetten

Inspiratiedagen

Ontmoet andere scholen en orkesten die meedoen aan KiK2.0. Volg leerzame workshops, doe inspiratie op en ontdek hoe andere orkesten inspiratieprojecten binnen de school doorlopen.  

 

Digitaal platform

KiK2.0 heeft nu eigen website maar dat niet alleen. U kunt ons ook vinden op de site van het OMF of via facebook. Volg ons!